За Нас

Адвокатското друштво Тошиќ и Јевтиќ од своето основање во 2012 година до денес, успеа да се прифилира во едно од водечките адвокатски друштва, при давање правни услуги во делот на трговско право, корпоративно управување, инвестициите во рударскиот сектор, секторот за недвижности, енергија, стечајните постапки и работните односи.

Нашата посветеност, ни овозможи да работиме на некои од најголемите преземања и инвестиции во нашата држава во изминатиот период.

Адвокатското друштво ТОШИЌ & ЈЕВТИЌ е член на Македонско-бугарската стопанска комора,     АМCHAM – THE AMERICAN CHAMBER OF COMMERCE IN MACEDONIA, каде нашите партнери и адвокати активно учествуваат во подобрување на законските решенија за членките на коморите и на целата бизнис заедница во целина.

Tosic and Jevtic law firm, from its beginnings in 2012 until now, has managed to evolve into oneof the leading law firms dealing with legal services regarding commercial law, corporativemanagement, mining sector investments, real estate sector, energy, bankruptcy proceedings and labor law.

Reorganization and rescue from bankruptcy of today one of the leading IT companies in RSM, with over 200 employees and an estimated value of over 30 million euros.

In 2014 we served more than 100 customers.

Assistance and support of foreign investment in obtaining a concession and restarting two mines in RSM, worth over 20 million euros.

Receivables collected for our clients of over 1 million euros.

Especially proud of the participation in the largest Venture Capital investment in Macedonia in the IT sector and that we managed to help our clients in collecting their receivables worth more than 3 million euros.

Legal assistance and support in securing one of the first licenses for cultivation of cannabis for medical purposes for a client whose total investment exceeds 20 million euros.

More than 5 million euros collected in receivables for our clients.

Legal assistance and support to the client in the process of providing documentation and support in the construction of a tourist residential complex worth more than 5 million euros.

Услуги

ОБЛАСТИ НА ЕКСПЕРТИЗА

Нашиот тим се состои од адвокати кои се специјализирани и посветени во разни сектори

Корпоративно право

Опсежно искуство со обезбедување на лиценци и дозволи од различни управни области

Рударство

Искуство и продлабочени познавања на регулативата за експлоатација на минерални суровини

Административно право

Тимот на Адвокатското друштво Тошиќ и Јевтиќ има опсежно искуство со обезбедување на лиценци и дозволи од различни управни области

Канабис за медицински цели

Посредување на лиценци и правни регулативи поврзани со индустриското производство на канбаис за медицнски цели

Работни односи

Секаков вид на услуги поврзани со право за заштита на работниците и внатрешното работење на компаниите.

Граѓанско право

Секаков вид на услуги поврзани со граѓанско право: разводи, семејни спорови, експропријација, денационализација.

Интелектуална сопственост

Адвокатското друштво Тошиќ и Јевтиќ нуди високо професионални услуги од областа на правото на интелектуална сопственост.

Наплата на долг

Целокупното раководење на постапките за наплата на побарувања, од нивното започнување и проследување до надлежен нотар или суд.

Стечајни постапки

Водење на колективна постапка за реорганизација или за ликвидација на должникот во стечај.

Кои сме ние?

ЗАПОЗНАЈ ГО НАШИОТ ТИМ

Адвокатското друштво Тошиќ и Јевтиќ е моментално составено од 7 адвокати, со преку 10 години искуство во адвокатурата како и стручни соработници и адвокатски приправници. Ова е дел од нашиот тим:

Ана Тошиќ Чубриновски

Управувачки партнер

Љупка Наумоска Ѓорѓиевска

Адвокат

Ивица Јевтиќ

Управувачки партнер

Елена Кузмановска

Адвокат

Ивана Јевтиќ

Помлад партнер - Адвокат

Марија Боцеска

Адвокат

Бранко Костовски

Адвокат

Марко Поповски

Канцелариски асистент

All rights reserved © Tosic & Jevtic

mk_MKMacedonian